TAIDETYÖSKENTELYN PERUSKURSSI ETÄNÄ

Osallistu taidetyöskentelyn peruskurssillemme, joka on räätälöity juuri sinulle 30- vuoden opetuskokemuksella! Opetus toteutetaan etänä ja on suunnattu kaiken tasoisille innokkaille taiteen harrastajille.  

Kurssilla opit väri- ja sommitteluopin perusteita, sivellintekniikat, viivankäyttöä, hiili- ja lyijykynä tekniikkaa sekä akvarellimaalauksen märkä- ja kuivatekniikat. Kurssilla opetellaan myös luonnoskirjan (taidepäiväkirja) käyttöä taiteellisen prosessin tukena sekä virittäytymistä luovaan tilaan. Tarkempi materiaalilista lähetetään ilmoittautumisen jälkeen.

Opetus muodostuu itsenäisestä työskentelystä, kerran kuukaudessa pidettävistä tapaamisista ja välijaksoilla tapahtuvista kotitehtävistä. Vaikka peruskurssi on etäopiskelua, tapahtuu opetus perinteiseen tapaan, johon kuuluu ryhmässä oppiminen (vertaisoppiminen muilta ryhmäläisiltä), teosten esittely ja palautteen anto opettajalta.

Välijaksoilla pidämme kerran viikossa kyselytunnin, jolloin opiskelijalla on mahdollisuus saada tukea opintoihinsa opettajalta.

Peruskurssi on havaintoon perustuvaa oppimista ja opetus on jaettu seuraavasti; ma, ti, ke klo 17.30-20.30

  • 29.-31.1., piirtäminen (hiili + lyijykynä)
  • 26.-28.2., piirtäminen ja akvarellimaalaus
  • 25.-27.3., piirtäminen ja akvarellimaalaus
  • 22.-24.4., akryylimaalaus
  • 20.-22.5., akryylimaalaus
  • 10.-12.6., öljyvärimaalaus
  • 05.-07.8., öljyvärimaalaus


Tarvittavat materiaalit; hiilipaketti 6mm-9mm, säämiskä, hiilikumi, lyijykynä lajitelma tai lyijykynien vahvuudet B3,6,8, kumi, teroitin, akvarellit, akvarellisiveltimet, akvarellipaperi, akrylliväreistä ja öljyväreistä päävärit (cadmium pun, alitzar crimson pun, ultramarine sin, preussin sin, cadmium kelt, sitruunankeltainen, sinkki valkoinen, raw umbra, viridianin vihreä), maalauspohjat. 

Opetus toteutetaan Google Meetin ja Google Classroomin (opetusalusta) välityksellä ja opintoja voi suorittaa työn ohessa.

Opettajina toimivat: Tuija Hirvonen-Puhakka, Katri Niemi, Maarit Björkman-Väliahdet

Jos opiskelija kokee itsensä erittäin motivoituneeksi ja haluaa oppia uutta sekä luoda vankan pohjan kuvataiteen tekemiselle, suosittelemme lisämaksusta peruskurssin oheen harrastusryhmäämme ja elävän mallin piirustusta koulullamme kerran viikossa. Elävän mallin piirustusta on mahdollista käydä torstai iltaisin 4-6 kertaa klo 17-20. Tämä antaa hyvät jatkomahdollisuudet, jos peruskurssin jälkeen kokee haluavansa jatkaa kuvataiteilijan kolmen vuoden koulutukseen.

Kurssihinta: 680 € sis. alv (131,61 €)

Paikkasi varataan kurssillemme kun olet maksanut verkkokaupastamme kurssimaksun ja ilmoittanut osallistumisesi sähköpostitse. 

Verkkokauppaan