VMT -lasuuritekniikka


VMT - Vanhojen mestareiden- ja muotokuvamaalaus -tekniikkakurssi (öljyvärimaalaus)

Kurssin aikana tutustutaan nykypäivän öljyvärimaalauksen keinoin VMT -vanhojen mestareiden tekniikkaan vuosilta 1500 - 1700. Tuomarinkylän kartanon ympäristö antaa tähän ihanteelliset puitteet.

Mitä tämä äärimmäistä kärsivällisyyttä vaativa tekniikka sitten antaa tämän päivän kuvantekijälle? Ehkä syvin anti sisältyy juuri sanaan kärsivällisyys. Lähes harras hiljentyminen työntekoon, aivan erityinen työskentelyilmapiiri on vastapaino elämän muulle kiireelle . Se ei ole ainoastaan muotojen ja värien jäljittelyä.

Väriyhdistelmien oivaltamisen tuottama ilo tai se hetki kun käden liike tavoittaa jonkun Rembrandtinrennonkarhean siveltimenjäljen voi häivähdyksenä luoda yhteyden vuosisatojen takaiseen esikuvaan.

Taidemaalari Eila Ekman-Björkman on saanut aikoinaan oppia tekniikkaan Suomen taideakatemian koulussa. Hän on soveltanut tekniikkaa nykypäivän öljyväreihin ja materiaaleihin. Maalauksien lopputulos on lähes sama kuin aitojen mestareiden tekemät teokset. Eila Ekman-Björkman on toiminut yli 60 vuotta taidemaalarina ja hän on kouluttanut opettajamme, jotka tällä hetkellä opettava koulussamme kyseistä tekniikkaa.

HUOM! Öljyvärimaalauksessa käytämme Liquin orginalia / Gamblinin Liteä kuivike aineena / maalinesteenä.

Maanantai - iltaryhmä, 19.8.-28.10.-24, klo 17-20, 10 kertaa. Opettaja Hanna Morelius

Keskiviikko -aamuryhmä, 21.8.-30.10.-24, klo 9.15-12.15, 10 kertaa. Opettaja Maarit Björkman-Väliahdet           Tekniikkaa voidaan myös hyödyntää omiin aiheisiin. 

Voit myös valita vaihtoehdoksi, että käyt 14 kertaa. 

Lukukausimaksu: 10 kertaa 320 € tai 14 kertaa 420 €.

Paikkasi varataan kurssillemme kun olet maksanut verkkokaupastamme kurssimaksun ja ilmoittanut osallistumisesi sähköpostitse.

Verkkokauppaan

Opiskelijalla tulee olla omat materiaalit. Tarvittaessa voit ostaa materiaalipaketin https://www.taideunelma.fi. Viikolla 8 ja 41 ei ole tuntia ( hiihtoloma ja syysloma). Jos olet estynyt osallistumaan omalle tunnillesi, niin voit käydä sovitusti korvaamassa muussa ryhmässä saman kauden aikana.