Arkipäivän Avoin Ateljeen maalausryhmät

Ilmoittautunut on alkanut syksyn kursseille! Toimi nopeasti, jotta saat paikan haluamaltasi kurssilta. Sinulla on mahdollisuus varata paikka koko kaudelle 14 kerralle tai 10 kerralle ja ottaa myöhemmin 4 lisäkertaa. 

Avoimen ateljeen inspiroiva ympäristö ja huippu seurassa maalaaminen on rauhoittavaa ja yhteisöllistä; irtiotto arjesta. Kursseilla saa toteuttaa itseään, luoda jotain konkreettista ja näkyvää sekä pääsee tapaamaan ja keskustelemaan samanhenkisten ihmisten kanssa joille taide ja käsillä tekeminen on tärkeää. 

Maalaustaiteen tekeminen, värit, siveltimen vedot ja itsensä haastaminen rentouttaa ja toimii jopa meditatiivisena välineenä. Taiteen tekeminen laajentaa maailmankuvaa ja tapaa nähdä ja käsitellä asioita. 

Näillä kursseilla kokeillaan, innostutaan ja ihmetellään muotojen ja värien vaikutusta. Liikutaan abstraktin ja esittävän taiteen välillä. Kurssilla tehdään omia mutta myös yhteisiä aiheita. Kurssin tavoite on tukea kunkin tekijän omaa ilmaisua. 

Voit tutustua haluamaasi maalaustekniikkaan seuraavilla materiaaleilla; öljyväreillä, akryyleillä ja akvarelleillä. Kurssilla käydään läpi materiaali- ja värioppia, sommittelua, sivellintekniikkaa ja maalauksen tekniikoita. 

1. Maanantaimaalarit: klo 17-20 (KN), Avoin ateljee; Esittävästä abstraktiin ilmaisuun öljy- tai akryyliväreillä.                       

2. Tiistaimaalarit aamuryhmä: klo 9.15-12.15 (KN), Avoin ateljee; Esittävästä abstraktiin ilmaisuun akvarellimaalauksen välineillä.

3. Tiistaimaalarit iltaryhmä: klo 17.30-20.30 (NG), Avoin ateljee; Esittävästä abstraktiin ilmaisuun öljy- tai akryyliväreillä.

4. Keskiviikkomaalarit: klo 9.15-12.15 Avoin ateljee (KN); Kurssilla tutustutaan mm. kuvataiteen ismien kautta maalaamiseen öljy-tai akryyliväreillä tai                                                                                                                                 VMT -laseeraustekniikka (MBV) Kurssilla hyödynnetään vanhojen mestareiden tekniikkaa omiin aiheisiin. 

Ryhmät alkavat viikolla 34 ja päättyvät 44 tai 48

Maalausryhmien syyslukukausi 2024: 1 krt viikossa / 3 h

14 kertaa: kurssimaksu 420 € (sis. alv 24%)

10 kertaa: kurssimaksu 320 € (sis. alv 24%)

4 kertaa: 4.-25.11.-24, kurssimaksu 140 € (sis. alv 24%), Tämä kurssi löytyy verkkokaupasta elokuun alussa. 

5. Keskiviikkon iltaryhmä / 6 krt / 280 €: 21.8.-25.9.-24, klo 17-20 (MBV / MK), sisältää käytettävät materiaalit.  Intuitiivisen maalaamisen kurssi. Kurssilla hyödynnetään terapeuttisen kuvataiteen menetelmiä. Kurssi tukee sisäistä kasvua. 

Voit myös valita, että käyt kaksi kertaa viikossa. Ota yhteyttä  jos tämä vaihtoehto kiinnostaa. 

HUOM! Öljyvärimaalauksessa käytämme Liquin orginalia / Gamblinin Liteä kuivike aineena / maalinesteenä. 

Opiskelijalla tulee olla omat materiaalit 1-4 kursseilla. Tarvittaessa voit ostaa materiaalipaketin https://www.taideunelma.fi. Viikolla 8 ja 41 ei ole tuntia ( hiihtoloma ja syysloma). Jos olet estynyt osallistumaan omalle tunnillesi, niin voit käydä sovitusti korvaamassa muussa ryhmässä saman kauden aikana. Opintojaksot sopivat kaikille, jotka ovat kiinnostuneet kuvataiteesta. Aikaisempaa kokemusta taiteen tekemisestä et tarvitse.  Aloita taiteen harrastaminen vaikka kesken lukukauden. Ilmoittaudu nyt ja varaa paikkasi. 

Opettajat: Maarit Björkman-Väliahdet(MBV), Nina Granlund (NG), Katri Niemi(KN), Hanna Morelius (HM)

Ilmoittaudu kurssille varaamalla paikan ensi sähköpostitse: taidekoulu.alfa(at)gmail.com ja tämän jälkeen voit käydä maksamassa kurssimaksun verkkokaupassa.

Verkkokauppaan