LYHYTKURSSEJA

Lyhytkurssien aikana otetaan ilo irti kuvataiteen tekemisestä. Pääset tutustumaan maalauksen tekniikoihin sekä grafiikan monotypian tekniikkaan. Aikaisempaa kokemusta taiteen tekemisestä et tarvitse.

Kurssit toteutuvat kun osallistujia on vähintään kuusi. Kaikki kurssit toteutetaan Tuomarinkylän taidekartanolla Taidekoulu Alfassa. 

Ilmoittaudu kurssille ensiksi s-postiin: taidekoulu.alfa(at)gmail.com ja saat sen jälkeen vahvistuksen. Vahvistuksen jälkeen voit maksaa kurssimaksun verkkopankissa.

Taide kuuluu kaikille!

Frida Kahlon jalanjäljillä!

25.5. klo 10-17 

Kurssihinta 135 € (sis. alv) sisältää kaikki materiaalit.

Opettajana Maarit Björkman-Väliahdet

Maalaat itsellesi vahvan ja rohkean "Fridan", joka symboloi sisäistä voimaasi. Frida seisoo itsevarmasti ja voimakkaasti, esimerkkinä siitä, kuinka sinäkin voit astua rohkeasti omalle polullesi. Hänen kukkakoristeinen pääkoriste kertoo kauneuden arvostamisesta ja persoonallisesta elämän tavasta.

Tämä voimataulu muistuttaa siitä, että sinussa on voimaa ja rohkeutta olla juuri sellainen kuin olet. Se inspiroi sinua olemaan oma itsesi ja luottamaan omiin kykyihisi. "Tämä on voimani, ja se kantaa läpi kaikkien haasteiden. Kiitos Frida, että toit voimani esiin"!

Opettaja ohjaan sinut askel askeleelta voimataulusi ääreen. Inspiroidumme, keskustelemme ja maalaamme oman voimataulun akryyliväreillä kangaspohjalle. Kurssi sopii kaikille aiheesta kiinnostuneille. Ohjaajana toimii kuvataiteilija Maarit Björkman-Väliahdet.

Ilmoittautuminen: taidekoulu.alfa(at)gmail.com  

Vahvistuksen jälkeen voit maksaa kurssimaksun verkkokaupassa.

Kuvat by @lauralara_art 

Verkkokauppaan

"Mielenmaiseman" kesäkurssi Tuomarinkylän kartanolla                

ma-to 3.-6.6. klo 10 - 14.

Kurssihinta 190 € (sis.alv.)

Opettajana Maarit Björkman-Väliahdet

Luonto toimii inspiraation lähteenä, mutta maalausten ei tarvitse olla realistisia vaan voimme vapaasti luoda oman näkemyksen luonnosta. Käytämme erilaisia tekniikoita ja materiaaleja, kuten pigmenttijauhetta, akryyli- ja öljyvärejä sekä erilaisia massoja, luodaksemme mielenkiintoisia ja kerroksellisia teoksia.

Kurssilla opit kokeilemaan rohkeasti erilaisia ilmaisutapoja. Luovuus on avainsana, ja annamme tilaa intuitiolle ja mielikuvitukselle teosten synnyttämisessä. Värit ja muodot heräävät uudella tavalla henkiin ja luovat oman tulkinnan teokseen.

Tervetuloa mukaan mielen maisema taidekurssille, jossa pääset tutkimaan ja luomaan taiteellisia teoksia luonnon inspiroimana!

Annamme siveltimen tuoda vedot näkyviin maalauspinnalla. Kurssilla menemme esittävästä abstraktiin maailmaan.

Osallistujalla tulee olla omat materiaalit. Ennen kurssin alkua lähetämme tiedotteen.

Ilmoittaudu: taidekoulu.alfa(at)gmail.com ja saat vahvistuksen. Vahvistuksen jälkeen voit maksaa kurssimaksun verkkokaupassa. 

Opettajana toimii Taidekoulu Alfan opettaja Maarit Björkman-Väliahdet.

Osallistujalla tulee olla omat materiaalit. Ennen kurssin alkua lähetämme tiedotteen. 

VerkkokauppaanMaalaa maailmasi

ma-to 17.-20.6.2024, klo 10-14

Kurssin hinta 190 € (sis. alv.)

Opettajana toimii kuvataiteilija Katri Niemi

Maisemamaalauskurssi sopii kaikille kuvataiteen harrastuksesta kiinnostuneille aloittelijoista jo pidempään maalausta harrastaneille. Materiaaleina vesi-, öljy- tai akryylivärit.

Kurssilla perehdytään maiseman havainnointiin, valoihin, varjoihin, syvyysvaikutelmaan ja väreihin. Kurssin painotus on väreissä ja henkilökohtaisessa toteutustavassa ja ohjauksessa.

Kurssin aikana opit kehittämään havaintoasi ja ympäristön vaikutusta kuvalliseen esittämiseen, kehittämään omaa taiteellista ilmaisuasi sekä vahvistamaan omaa luovaa ilmaisukykyäsi.

Ilmoittaudu kurssille ensi taidekoulu.alfa(at)gmail.com ja saat vahvistuksen. Vahvistuksen jälkeen voit maksaa kurssimaksun verkkokaupassa.  

Verkkokauppaan

KOEILEVAN GRAFIIKAN MONOTYPIAN PÄIVÄKURSSI

La 25.5.-24., klo 10-16, hinta 124 €

La 29.6.-24., klo 10-16, hinta 124 €

Su 18.8.-24, klo 10-16

La 14.9.-24, klo 10-16

La 19.10.-24, klo 10-16

La 9.11,-24, klo 10-16

Syyskauden kurssihinta: 130 € (sis.alv.)

Opettajana graafikko Mervi Lakkala

Paikkasi varataan kurssillemme kun olet maksanut verkkokaupastamme kurssimaksun ja ilmoittanut osallistumisesi sähköpostitse.

Päivän aikana tutustut taidegrafiikan perusteisiin ja materiaalioppiin. Voimakkaan tai herkän maalauksellinen jälki ilman laatantyöstön hidasta prosessia ovat monotypialle tyypillistä ilmaisua. Luovuus ja hauskuus muodostuu erilaisten työtekniikoiden kautta. Kaikki materiaalit kuuluvat hintaan. 

Verkkokauppaan

Elävän mallin piirustus

31.8.-1.9.2024 klo 10-16

Hinta 196 € (sis. alv.)

Opettajana kuvataiteilija Katri Niemi

Elävän mallin piirustus sopii sinulle, joka haluat oppia piirtämään ihmisen. Kurssi sopii kaiken tasoisille taiteen harrastajille. Kurssilla piirretään hiilellä, perehdytään havainnointiin, ihmisen anatomiaan ja mittasuhteisiin, valoihin ja varjoihin, viivaan, ihmisen muotoon ja kolmiulotteisuuteen. Kurssin aikana opit kehittämään havainnointiasi, ihmisen anatomiaa, viivan jäljen, valöörien merkityksen, hiilen monipuolista käyttöä ja kehittämään omaa taiteellista ilmaisuasi. Tarvitset kurssille mukaan piirustushiiltä, säämiskän, hiilikumin, stompin, akvarellisiveltimen ja litoposteria.

Verkkokauppaan

Elävän mallin maalaus

5.-6.10.2024 klo 10-16

Kurssihinta 196 € (sis.alv.)

Opettajana kuvataiteilija Katri Niemi

Tämä kurssi sopii hyvin jatkona elävän mallin piirustuksen käyneille, aikaisemmin taidetta vähän harrastaneille sekä rohkeimmille vasta-alkajille. Kurssilla maalataan elävää mallia akvarelli- tai akryylimaaleilla. Perehdytään havainnointiin, ihmisen anatomiaan ja mittasuhteisiin, valoihin ja varjoihin, värien käyttöön ja taiteelliseen ilmaisuun.
Kurssin aikana opit kehittämään havainnointiasi ja omaa taiteellista ilmaisuasi, ihmisen anatomiaa, valöörit, kolmiulotteisuuden ja muotokielen värien kautta. Tarvitset kurssille mukaan maalauspohjia, maalausrättejä, värit sekä siveltimet.

Verkkokauppaan

Minun kuvani

28.-29.9.2024 klo 10-16

Kurssihinta 180 € (sis. alv.)

Opettajana toimii kuvataiteilija Nina Granlund

Maalaamme akvarelliväreillä vapaasti omaa sisäistä maailmaa. Voit tuoda mukaasi oman unitarinan, mieleesi painuneen sadun, kertomuksen tai runokuvan, joka on lähtökohtana kuvallesi, sen väreille ja muodoille. Teemme aiheesta luonnoksia ja variaatioita ja tutustummesitä kautta erilaisiin tapoihin maalata akvarelleilla (kuivalle/märälle paperille, negatiivinen maalaus, erilaiset väripinnat, värin pyyhkiminen jne). Tutustumme erilaisiin ilmaisutapoihin myös taidehistorian kuvaesimerkkien kautta.

Tarvitset mukaasi akvarellivärit, siveltimet, akvarellipaperia (300g) ja esimerkiksi posliinilautasen joka toimii palettina. Koululta löytyy luonnosteluvälineitä (lyijykynä, akvarellikynä) ja maalauspohjia. Tarkempi tarvikelista lähetetään ilmoittautuneille.

Kurssi sopii sekä aloittelijoille että pidempään maalanneille.

Verkkokauppaan

Muotokuva lyijykynällä

16-17.10.2024 klo 10-16

Kurssihinta 180 € (sis. alv.)

Opettajana toimii kuvataiteilija Nina Granlund

Kurssilla piirrämme lyijykynällä muotokuvan kasvoista kolmen valokuvan avulla. Lyijykynä on mainio väline valon ja varjon tutkimiseen, johon ihmiskasvojen monitulkintaisuus jtarjoaa loputtomasti materiaalia. Elävällä viivalla ja muotoa luovilla valo- ja varjopinnoila pyrimme ilmaisemaan piirrettävän karaktääriä ja luonnetta ilmeikkäästi. Tutustumme lyijykynän (ja kumin) ilmaisuvoimaan erilaisten lyhyiden harjoitusten avulla. Lyikykynätekniikan lisäksi käymme myös lyhyesti läpi kasvojen anatomian ja mittasuhteiden perusasioita.

Syntynyt teos on sellaisenaan valmis, mutta toimii myös loistavana pohjatyönä esimerkiksi öljyvärimaalaukselle. Tarvikkeet: hyvä piirustuspaperi 150 g sileä, lyijykynät ja kumi. Tarkempaa tietoa tarvikkeista lähetetään ilmoittautujille.

Verkkokauppaan

Vapaan piirtämisen viikonloppu

2.-3.11.2024 klo 10-16

Kurssihinta 180 € (sis. alv.)

Opettajana toimii kuvataiteilija Nina Granlund

Tule mukaan vapaan piirtämisen rentoon viikonloppuun! Piirrämme lyijykynälla ja/tai hiilellä isolle paperille. Erilaisten harjoitusten kautta löydämme monipuolisia hiilen ja lyijykynän jälkiä - viivoja, pintoja, kuvioita ja kiemuroita. Näiden herättämien ajatusten, mielikuvien ja tuntemusten pohjalta jatkamme kuvaa suuntaan, joka tuntuu itsestä kiinnostavalta. Kurssin tavoitteena on avata tietä rentoon ilmaisuun ja tekemiseen ja kannustaa heittäytymistä luovaan prosessiin, jota sattumat ja yllätykset siivittävät. Keskustelemme syntyvistä kuvista.

Aiempaa kokemusta kuvan tekemisestä ei tarvita. Kurssi sopii sekä vasta-alkajille että enemmän piirtäneille, tärkeintä on innostus ja kokeileva mieli. tarvitset mukaasi hiiet, säämiskän, lyijykynät, kumin ja hyvälaatuista 150g piirustuspaperia. Ilmoittautuneille lähetetään tarkemmat ohjeet.

Verkkokauppaan