LUOVA MATKA MINUUTEEN®

"Luova matka minuuteen on ennen kaikkea tutkimusmatka itseensä!"

Tavoitteena on löytää sisäistä ymmärrystä, tasapainoa ja omannäköinen elämä. Pääsemme myös sukeltamaan historiaamme, joka lisää ymmärrystä ajattelu- ja toimintamalleista. Kymmenen askeleen matkan aikana tutkimme uskomuksia ja arvoja sekä niiden vaikutuksia identiteettiimme.

Kurssin aikana tutustutaan luovaan kuvataidetyöskentelyyn (aikaisempaa osaamista taiteen tekemisestä ei tarvitse), kirjalliseen itseilmaisuun sekä mielikuvatyöskentelyn ja mindfulness harjoitusten yhdistelevään käyttöön. Välijaksoilla pohditaan kurssilla käsiteltyjä teemoja erilaisten tehtävien kautta.

Kurssi-illat sisältävät keskusteluja, pienryhmätyöskentelyä sekä toiminnallisia harjoituksia. Kurssilla käytetään sekä NLP-, että taideterapeuttisia harjoituksia, joiden kautta on mahdollisuus päästä itsessään oivallukseen, josta ei välttämättä olisi muuten ollut tietoinen. Lopulta olemme itsemme parhaita asiantuntijoita, kunhan kuuntelemme itseämme.

Ryhmä noudattaa terapiaryhmän periaatteita, mutta ei ole terapiaa vaan painottuu käytännön työskentelyyn.

Aika: 23.1.-2.4.2024, ti klo 17.30-20.30 / 10 krt Kurssimaksu 350 €, (sis. alv. 24 %) ja sisältää käytettävät materiaalit.

Kurssimaksun maksaminen verkkopankissa on samalla ilmoittautuminen kurssille. Olemme yhteydessä osallistujaan ennen kurssin alkua.

Tästä pääset verkkopankkiin.

Kurssin sisältö teemoittain:

Historia, uskomukset, rajat, identtiteetti, anteeksianto, merkityksellisyys, myötätunto, unelmat.

Kurssi antaa mm.:

Työkaluja näkemään asiat eri näkökulmista ja käsittelemään tunnetiloja.

Tulemme tietoisemmiksi oman mielemme liikkeistä.

Myötätuntoa itseä sekä muita kohtaan.

Tietoisuutta ympäröivästä maailmasta ja sen vaikutuksista itseemme.

Itsensä kohtaamista.

Oppia tunnistamaan muutoskohtia elämässään.

Kenelle kurssi sopii?

Kurssi sopii kaikille, jotka ovat kiinnostuneita lisäämään myötätuntoa, itsetuntemusta ja voimavaroja omassa elämässään.

Kurssi pohjautuu NLP:n, taideterapiaan sekä voimavaralähtöisiin menetelmiin, joista Maarit Björkman-Väliahdet, Maarit Kareno ja Veeti Väliahdet ovat kehittäneet Luova matka minuuteen ®.

Maarit Björkman-Väliahdet: Taideterapeutti, NLP- Trainer, Työnohjaaja, Taideohjaaja, Coach, Kuvataiteilija, Suomalainen eroseminaari ohjaaja, Kliinisen hypnoterapian peruskurssi 

Maarit Kareno: TRE- ohjaaja (sertif.), Taideterapeutti (EXA), HuK, Kuvataiteilija (Taidekoulu Alfa, 2019)

Veeti Väliahdet: Koulutus: Urheilumerkonomi, Auktorisoitu Personal Trainer, NLP master practitioner, Opiskelee ratkaisukeskeistä lyhytterapiaa 2022-24, Kliinisen hypnoterapian peruskurssi.

"Olin usein uneksinut rooleista, jotka ehkä olivat minulle määrätty. Kenties runoilija, maalari en ole täällä runoillakseni, maalatakseni. En minä eikä kukaan muukaan sitä varten. Kaikki tämä on vain sivutuote, todellisempi kutsumus itse kullakin on vain tämä yksi. Tulla omaksi itsekseen. Päätyihän runoilijaksi, maalariksi tai mielipuoleksi, se ei ole hänen itsensä päätettävissään. On löydettävä oma kohtalo ei mikä tahansa kohtalo ja elää se päästä päähän, eheästi ja täydellisesti kaikki muu on puolinaista väistelyä pakoa massojen ihanteisiin. Sovittelua ja oman sisimpänsä pelkäämistä."

-Herman Hesse-

OSALLISTUJIEN AJATUKSIA KURSSISTA

" Valmistauduin lähtemään jännittävälle matkalle minuuteen. Kokemus oli erittäin syvällinen, yllätyksellinen ja sydäntäni liikuttava. Matka kuljetti minut lempeästi mukavuusalueeni ulkopuolelle. Se sai minut tietoiseksi omista rajoituksistani ja antoi minulle voimaan haastaa ne. Sain myös paljon ideoita ja työkaluja omaan taiteelliseen työskentelyyni. Loistava ohjelma, lämminhenkiset ohjaajat Maarit, Maarit ja Veeti ja ihana, taiteellinen, inspiroiva miljöö. Nautin kyydistä."                    -Taina Semi, valmentaja, ekspressiivisen taideilmaisun ohjaaja, tietokirjailija-

Tänään oli taas Luova matka minuuteen -koulutuspäivä. Tunnen olevani niin onnellinen, että olen alkanut tuntemaan itseäni syvemmin ja ymmärtämään elämää ja ihmisyyttä aina vain laajemmin. On ihanaa olla keskeneräinen ja löytää joka päivä jotain uutta itsestä ja elämästä. Kokea elämän merkityksellisyys. Itsensä kohtaaminen vaatii rohkeutta. Täytyy olla valmis näkemään muutoskohdat ja niiden vastustaja minussa itsestäni. Hyväksyä ne ja taistella niitä vastaan. Sekä positiivisen psykologian että luova matka minuuteen -opinnot ovat olleet arvokkaampia kuin yhdetkään tähän mennessä suorittamani opinnot. Vaikka näistä opinnoista ei valmistukaan miksikään, niin oman itsensä -ydin minän- lähentyminen on paras valmistus. Haluaisin kertoa teille niin paljon itseni löytämisestä, kukoistuksesta ja voimavaroista, mutta ei taida somepohjat riittää. Elämä on hyvää ja olen kiitollinen, että saan kokea tämän elämän juuri minuna. -Katri-

Taitavina matkaoppaina toimivat Luova matka minuuteen menetelmän kehittäjät Maarit Björkman-Väliahdet, Maarit Kareno ja Veeti Väliahdet. Kirjoitan koulutuksen edetessä samalla Terveydestä luovana tekona, eli matkaan kurssin mukana, ja avaan terveyden ja hyvinvoinnin käsitettä luovana tekona. Laitan Luminated.fi sivustolle maistiaisia syntyvästä tarinasta. -Anne-

" Voisinpa repäistä pois tämän vanhan naamion mutta, menettäisinkö menneen elämän. Ei se riippuisi minussa kuin vuorovesi, aina palatakseni takaisin kuluttaa rantakalliota, murtaa, hiertää ikuisella liikkeellä, siis haluan pitää nämä ajan kuluttamat kasvot, jotta tietäisin kuka olen ja mistä tulen" - Eila Ekman-Björkman-

" Half of life is lost in charming others. The other half is lost in going through anxieties caused by others. Leave this play. You have played enough." - Rumi


Koulutuspaikka: Taidekoulu Alfa, Tuomarinkylän kartano rak. A, Tuomarinkyläntie 7-10, Helsinki 00690