LEONARDON JALANJÄLJILLÄ

Leonardon jalanjäljillä kurssin aikana tutustutaan nykypäivän öljyvärimaalauksen keinoin vanhojen mestareiden tekniikkaan vuosilta 1300 -1700.

Mitä tämä äärimmäistä kärsivällisyyttä vaativa tekniikka sitten antaa tämän päivän kuvantekijälle? Ehkä syvin anti sisältyy juuri sanaan kärsivällisyys. Lähes harras hiljentyminen työntekoon, aivan erityinen työskentelyilmapiiri on vastapaino elämän muulle kiireelle . Se ei ole ainoastaan muotojen ja värien jäljittelyä. Väriyhdistelmien oivaltamisen tuottama ilo tai se hetki kun käden liike tavoittaa jonkun Rembrandtin rennonkarhean siveltimenjäljen voi häivähdyksenä luoda yhteyden vuosisatojen takaiseen esikuvaan.
Samalla tavoin kuin musiikki kantaa vuosisatojen halki tekijänsä tunteita ja ajatuksia, samoin voi tämän päivän ihminen vanhoja mestareita katsellessaan ja heidän menetelmiään soveltaessaan saada kosketuksen menneitten aikojen mestareiden ajatus- ja kokemusmaailmaan.

Kurssilaiset tekevät ensimmäiset maalaukset koululta saamien kuvien perusteella. Jatkossa voi tuoda omavalintaisen kuvan josta tekee maalauksen. Tarkemmat tiedot annamme ilmoittautumisen jälkeen.

aNäistä kolmesta vaihtoehdosta voit valita mitä haluat opiskella. Vaihtoehdot ovat seuraavat:

VMT soveltava maalaustekniikkaa (voi opiskella koko päivän) TAI LISÄKSI
Perinteinen muotokuvamaalaus -tekniikka
Art Nouveau maalaustekniikka

Opettajina toimivat: kuvataiteilija Marja Ollikainen ja kuvataiteilija Maarit Björkman-Väliahdet

Torstai 7.9.-23.11.-17, A ryhmä klo 9-12, B ryhmä klo 13-16, C ryhmä klo 17-20

Syyslukukausimaksu:
Esim. valitset yhden ryhmän A / B / C maksu on 320 €
Esim. valitset kaksi ryhmää A / B / C maksu on 500 €
Esim. valitset koko torstaipäivän (9-20) opiskelua maksu on 650 €

Syyslukukauden opetus alkaa vko 36 ja loppuu vko 47 (Yht. 11 krt). Viikolla 42 ei tuntia.
Kevätlukukauden opetus alkaa vko 3 ja loppuu vko 17 (Yht. 13 krt). Viikolla 8 ei tuntia.

Voit opiskella 1-3 vuotta. Ilmoittautuminen tapahtuu joka lukuvuoden alussa: taidekoulu(a)alfa-art.fi

Opiskelijat hankkivat käytettävät materiaalit itse. Opintojakso sopii kaikille jotka ovat kiinnostuneet kuvataiteesta. Aikaisempaa kokemusta maalaamisesta et tarvitse.

Opiskelija tekee myös kirjallisen tutkielman valitsemansa mestarin elämästä.

Taidemaalari Eila Ekman-Björkman on saanut aikoinaan oppia tekniikkaan Suomen taideakatemian koulussa. Hän on soveltanut tekniikkaa nykypäivän öljyväreihin ja materiaaleihin. Maalauksien lopputulos on lähes sama kuin aitojen mestareiden tekemät teokset. Eila Ekman-Björkman on kouluttanut opettajamme jotka tällä hetkellä opettava koulussamme kyseistä tekniikkaa.

lmoittautuminen: Opiskelijat valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Opiskelija ilmoittautuu ja sitoutuu lukukaudeksi kerrallaan opintoihin. Ilmoittautuminen on sitova ja se tapahtuu päävalikon kohdasta ilmoittaudu tai muut taideopinnot. Jos opiskelija on estynyt jatkamaan opintojaan seuraavana lukukautena, niin riittää, että hän ilmoittaa 15 vuorokautta aikaisemmin kirjallisesti keskeytyksestä.

Peruutusehdot: Henkilön ilmoittautuminen koulutukseen merkitsee, että henkilö sitoutuu ottamaan opiskelupaikan vastaan ja maksamaan osallistumismaksun, jos hän tulee hyväksytyksi. Jos koulutuspaikka perutaan 14 vuorokautta ennen koulutuksen alkua, peritään 50% koulutuksen hinnasta. Koko osallistumismaksu peritään siinä tapauksessa, että peruutusta ei tehdä lainkaan tai peruutus tehdään opiskelun alettua. Poikkeuksena ovat lääkärintodistuksella osoitetut sairastumiset. Lukukausimaksut ovat perintäkelpoisia.