ARKIPÄIVÄN MAALAUSRYHMÄT

HUOM!!

Taidekurssit alkavat 24.1.2022 alkavalla viikolla!!

1. Maanantaipäivän iltaryhmä klo 17-20 (MBV) VMT, Muotokuva, Esittävästä abstraktiin ilmaisuun

2. Tiistaipäivän aamuryhmä klo 9-12 (KN) UUSI RYHMÄ! Kuvataiteen alkeet

3. Tiistaipäivän iltaryhmä klo 17.30-20.30 (NG), Esittävästä abstraktiin ilmaisuun

4. Keskiviikopäivän aamuryhmä klo 9-12 (MBV) VMT, Muotokuva, Esittävästä abstraktiin ilmaisuun

5. Torstaipäivän iltaryhmä klo 17.30-20.30 (MK) Esittävästä abstraktiin ilmaisuun

Sisältö vaihtoehdot Avoin Ateljee työskentelyyn:

VMT - Vanhojen mestareiden tekniikka kurssi (öljyvärimaalaus)

Muotokuvamaalaus (öljyvärimaalaus, akryylimaalaus)

Esittävästä abstraktiin ilmaisuun (öljyväri, akryyliväri, akvarelli, piirustus)

Pyrimme tekemään jokaiselle oman opetusohjelman.

HUOM! Öljyvärimaalauksessa käytämme Liquin orginalia / Gamblinin Liteä kuivike aineena / maalinesteenä.

KEVÄTLUKUKAUSI ALKAA 24.-27.1.2022

Kausihinta 2022: 12 krt / 1 krt viikossa / 300 € , opiskelijalla tulee olla omat materiaalit. Tarvittaessa voit ostaa materiaalipaketin http://www.taideunelma.fi meidän kautta. Viikolla 8 ja 42 ei ole tuntia.

Osallistuja joka haluaa käydä useampana kertana viikossa maksut ovat seuraavat: 2 krt viikossa / 450 €.

Jos olet estynyt osallistumaan omalle tunnillesi, niin voit käydä sovitusti korvaamassa muussa ryhmässä huhtikuuhun mennessä.

Kausimaksun voi maksaa 2 osassa.

Ilmoittautuminen: taidekoulu(a)alfa-art.fiOpintojakso sopii kaikille, jotka ovat kiinnostuneet kuvataiteesta. Aikaisempaa kokemusta maalaamisesta et tarvitse.

Laita sähköpostia tai soita 050-5638511.

Opettajat: Maarit Björkman-Väliahdet(MBV), Nina Granlund (NG), Maarit Kareno(MK), Katri Niemi(KN)

KURSSIKUVAUKSET

ESITTÄVÄSTÄ ABSTRAKTI MAALAUKSEEN

Tällä kurssilla kokeillaan, innostutaan ja ihmetellään muotojen ja värien vaikutusta.
Liikutaan abstraktin ja esittävän taiteen välillä.
Voit tutustua haluamaasi maalaustekniikkaan seuraavilla materiaaleilla; öljyväreillä, pigmenteillä, akryyleillä ja akvarelleillä. Kurssilla käydään läpi materiaali- ja värioppia, sommittelua, sivellintekniikkaa ja maalauksen tekniikoita. Kurssilla tehdään yhteisiä aiheita, mutta kukin toteuttaa aiheet käyttäen omaa näkemystä. Tämä matka avaa näkemään ja ymmärtämään maalaustaidetta.

VMT - Vanhojen mestareiden tekniikka -kurssi

Kurssin aikana tutustutaan nykypäivän öljyvärimaalauksen keinoin VMT -vanhojen mestareiden tekniikkaan vuosilta 1500 - 1700. Tuomarinkylän kartanon ympäristö antaa tähän ihanteelliset puitteet.

Mitä tämä äärimmäistä kärsivällisyyttä vaativa tekniikka sitten antaa tämän päivän kuvantekijälle? Ehkä syvin anti sisältyy juuri sanaan kärsivällisyys. Lähes harras hiljentyminen työntekoon, aivan erityinen työskentelyilmapiiri on vastapaino elämän muulle kiireelle . Se ei ole ainoastaan muotojen ja värien jäljittelyä. Väriyhdistelmien oivaltamisen tuottama ilo tai se hetki kun käden liike tavoittaa jonkun Rembrandtinrennonkarhean siveltimenjäljen voi häivähdyksenä luoda yhteyden vuosisatojen takaiseen esikuvaan.

Taidemaalari Eila Ekman-Björkman on saanut aikoinaan oppia tekniikkaan Suomen taideakatemian koulussa. Hän on soveltanut tekniikkaa nykypäivän öljyväreihin ja materiaaleihin. Maalauksien lopputulos on lähes sama kuin aitojen mestareiden tekemät teokset. Eila Ekman-Björkman on toiminut yli 60 vuotta taidemaalarina ja hän on kouluttanut opettajamme, jotka tällä hetkellä opettava koulussamme kyseistä tekniikkaa.

MUOTOKUVAMAALAUS

Maalaustyön yhteydessä käsitellään öljyväritekniikkaa ja värien käyttöä yleisesti. Muotokuvamaalausta harjoitellaan tekemään omien valokuvien pohjalta piirrostekniikalla ja öljyväreillä. Muotokuvan tekeminen on myös tehokas keino piirros- ja maalaustekniikan kehittämiseen. Opiskelijat hankkivat käytettävät materiaalit itse. Opintojakso sopii kaikille jotka ovat kiinnostuneet kuvataiteesta. Aikaisempaa kokemusta maalaamisesta et tarvitse.

Kuvataiteen alkeet / UUSI RYHMÄ


Kuvataiteen alkeet ryhmä on tarkoitettu sinulle, joka haluat oppia taiteen tekemisen perusteet lyijykynä piirtämisestä öljyvärimaalaukseen.
Kurssilla tutustutaan piirtämisen ja öljyvärimaalauksen perusteisiin, sommitteluoppiin, muotoihin, valööreihin ja väreihin. Opit piirtämisen ja öljyvärimaalauksen perusteet, mittasuhteet, sommittelun, värioppia, materiaalioppia sekä kynä- ja sivellintekniikkaa ja erilaisia öljyvärimaalaustekniikoita.

Tutustut taiteeseen esittävästä taiteesta abstraktiin taiteeseen. Tutustut omaan tapaasi luoda ja tehdä taidetta sekä ilmaista itseäsi kuvataiteen keinoin ja opit näkemään ja ymmärtämään maalaustaidetta.