KLASSINEN MAALAUSTAIDE

Klassisen maalaustaiteen kurssin aikana tutustutaan nykypäivän öljyvärimaalauksen keinoin vanhojen mestareiden tekniikkaan vuosilta 1300 -1700. Tuomarinkylän kartanon ympäristö antaa tähän ihanteelliset puitteet.

Torstai 18.1.2018, A ryhmä klo 9-12, C ryhmä klo 17-20.

Opettajana toimivat: kuvataiteilija Maarit Björkman-Väliahdet

Kevätlukukausimaksu:
Esim. valitset yhden ryhmän A / C maksu on 350 €

Kevätlukukauden opetus alkaa vko 3 ja loppuu vko 17 (Yht. 13 krt). Viikolla 8 ei tuntia.

Opettajina toimivat: kuvataiteilija Marja Ollikainen ja kuvataiteilija Maarit Björkman-Väliahdet


Kevätlukukauden opetus alkaa vko 3 ja loppuu vko 17 (Yht. 13 krt). Viikolla 8 ei tuntia.

Ilmoittautuminen tapahtuu joka lukukauden alussa: taidekoulu(a)alfa-art.fi

Opiskelijat hankkivat käytettävät materiaalit itse. Opintojakso sopii kaikille jotka ovat kiinnostuneet kuvataiteesta. Aikaisempaa kokemusta maalaamisesta et tarvitse.

Mitä tämä äärimmäistä kärsivällisyyttä vaativa tekniikka sitten antaa tämän päivän kuvantekijälle? Ehkä syvin anti sisältyy juuri sanaan kärsivällisyys. Lähes harras hiljentyminen työntekoon, aivan erityinen työskentelyilmapiiri on vastapaino elämän muulle kiireelle . Se ei ole ainoastaan muotojen ja värien jäljittelyä. Väriyhdistelmien oivaltamisen tuottama ilo tai se hetki kun käden liike tavoittaa jonkun Rembrandtin
rennonkarhean siveltimenjäljen voi häivähdyksenä luoda yhteyden vuosisatojen takaiseen esikuvaan.
Samalla tavoin kuin musiikki kantaa vuosisatojen halki tekijänsä tunteita ja ajatuksia, samoin voi tämän
päivän ihminen vanhoja mestareita katsellessaan ja heidän menetelmiään soveltaessaan saada kosketuksen menneitten aikojen mestareiden ajatus-ja kokemusmaailmaan. Kurssilaiset tekevät ensimmäiset maalaukset koululta saamien kuvien perusteella. Jatkossa voi tuoda omavalintaisen kuvan josta tekee maalauksen. Tarkemmat tiedot annamme ilmoittautumisen jälkeen.

Opiskelija tekee myös kirjallisen tutkielman valitsemansa mestarin elämästä.

Taidemaalari Eila Ekman-Björkman on saanut aikoinaan oppia tekniikkaan Suomen taideakatemian koulussa. Hän on soveltanut tekniikkaa nykypäivän öljyväreihin ja materiaaleihin. Maalauksien lopputulos on lähes sama kuin aitojen mestareiden tekemät teokset. Eila Ekman-Björkman on kouluttanut opettajamme, jotka tällä hetkellä opettava koulussamme kyseistä tekniikkaa.