ARKIPÄIVÄN MAALAUSRYHMÄT ATELJEE TYÖSKENTELYSSÄ

1. Maanantain aamuryhmä klo 9-12 / 12 krt (MBV), 20.1.2020

2. Maanantain iltaryhmä klo 17-20 / 12 krt (MBV), 20.1.2020

3. Tiistain iltaryhmä klo 17.30-20.30 (MY), 21.1.2020

4. Keskiviikon aamuryhmä klo 9-12 (MBV), 22.1.2020

5. Uusi ryhmä! Elävän mallin piirustus ja maalaus.
Torstain iltaryhmä klo 17.30-20.30 / 10 krt (KN), 23.1.- 3.4.2020, hinta 220 €

6. Maanantai klo 17.30-20.30 / 5 krt (MBV), 27.4.-25.5.-20, hinta 125 € Avoin ateljee, jossa pääset kokeilemaan eri materiaaleja abstraktista imaisusta esittävään ilmaisuun. Osallistuja voi itse vaikuttaa materiaaleihin ja aiheeseen. ILMOITTAUTUMINEN KÄYNNISSÄ!

ARKIRYHMIEN 1,2,3,4

Opiskelija valitsee opinnot seuraavista vaihtoehdoista. Tämän jälkeen teemme henkilökohtaisen suunnitelman opinnoista.

Sisältö vaihtoehdot:

VMT - Vanhojen mestareiden tekniikka kurss (öljyvärimaalaus)

Muotokuvamaalaus (öljyvärimaalaus, akryylimaalaus)

Abstrakti ilmaisu (öljyväri, akryyliväri, akvarelli, piirustus, pigmentti)

Esittävä ilmaisu (öljyväri, akryyliväri, akvarelli, piirustus, pigmentti)

Esittävästä abstraktiin ilmaisuun (öljyväri, akryyliväri, akvarelli, piirustus, pigmentti.

Elävän mallin piirustus ja maalaus (piirtimet, akvarelli, akryyliväri)

Esimerkiksi voit ensin aloittaa muotokuvamaalauksesta ja kun saat sen valmiiksi, niin jatkat siitä abstraktiin ilmaisuun tai perinteiseen öljyvärimaalaukseen omaa aihetta toteuttaen.

HUOM! Öljyvärimaalauksessa käytämme Liquin orginalia / Gamblinin Liteä kuivike aineena / maalinesteenä.

Kevätlukukausi 2020 alkaa viikolla 4 / 12 krt:

maanantai 20.1.-20.4.-20,
tiistai 21.1.-21.4.-20,
keskiviikko 22.1-22.4-20,

Kausihinta 2020: 12 krt / 1 krt viikossa / 300 € / 330 € (materiaalimaksun kanssa) / voit myös tuoda omat materiaalit. Maksu ei sisällä pinkopohjia. Hiihtoloma viikolla 8.

Osallistuja joka haluaa käydä useampana kertana viikossa maksut ovat seuraavat: 2 krt viikossa / 500 €

3 krt viikossa / 600 €

Jos olet estynyt osallistumaan omalle tunnillesi, niin voit käydä sovitusti korvaamassa muussa ryhmässä.

Kausimaksun voi maksaa kolmessa osassa.

Ilmoittautuminen: taidekoulu(a)alfa-art.fi

Syyslukukausi 2020: 12 krt / 1 krt viikossa / 300 € / 330 € (materiaalimaksun kanssa) / voit myös tuoda omat materiaalit. Maksu ei sisällä pinkopohjia. Syysloma viikolla 42.

Opintojakso sopii kaikille, jotka ovat kiinnostuneet kuvataiteesta. Aikaisempaa kokemusta maalaamisesta et tarvitse.

Laita sähköpostia tai soita 050-5638511.

Opettajat: Maarit Björkman-Väliahdet(MBV), Marina Yannopoulos(MY), Katri Niemi(KN)

VMT - Vanhojen mestareiden tekniikka -kurssi

Kurssin aikana tutustutaan nykypäivän öljyvärimaalauksen keinoin VMT -vanhojen mestareiden tekniikkaan vuosilta 1500 - 1700. Tuomarinkylän kartanon ympäristö antaa tähän ihanteelliset puitteet.

Mitä tämä äärimmäistä kärsivällisyyttä vaativa tekniikka sitten antaa tämän päivän kuvantekijälle? Ehkä syvin anti sisältyy juuri sanaan kärsivällisyys. Lähes harras hiljentyminen työntekoon, aivan erityinen työskentelyilmapiiri on vastapaino elämän muulle kiireelle . Se ei ole ainoastaan muotojen ja värien jäljittelyä. Väriyhdistelmien oivaltamisen tuottama ilo tai se hetki kun käden liike tavoittaa jonkun Rembrandtinrennonkarhean siveltimenjäljen voi häivähdyksenä luoda yhteyden vuosisatojen takaiseen esikuvaan.

Samalla tavoin kuin musiikki kantaa vuosisatojen halki tekijänsä tunteita ja ajatuksia, samoin voi tämänpäivän ihminen vanhoja mestareita katsellessaan ja heidän menetelmiään soveltaessaan saada kosketuksen menneitten aikojen mestareiden ajatus-ja kokemusmaailmaan. Kurssilaiset tekevät ensimmäiset maalaukset koululta saamien kuvien perusteella. Jatkossa voi tuoda omavalintaisen kuvan josta tekee maalauksen. Tarkemmat tiedot annamme ilmoittautumisen jälkeen.

Mitä tämä äärimmäistä kärsivällisyyttä vaativa tekniikka sitten antaa tämän päivän kuvantekijälle? Ehkä syvin anti sisältyy juuri sanaan kärsivällisyys. Lähes harras hiljentyminen työntekoon, aivan erityinen työskentelyilmapiiri on vastapaino elämän muulle kiireelle . Se ei ole ainoastaan muotojen ja värien jäljittelyä. Väriyhdistelmien oivaltamisen tuottama ilo tai se hetki kun käden liike tavoittaa jonkun Rembrandtin
rennonkarhean siveltimenjäljen voi häivähdyksenä luoda yhteyden vuosisatojen takaiseen esikuvaan.
Samalla tavoin kuin musiikki kantaa vuosisatojen halki tekijänsä tunteita ja ajatuksia, samoin voi tämän
päivän ihminen vanhoja mestareita katsellessaan ja heidän menetelmiään soveltaessaan saada kosketuksen menneitten aikojen mestareiden ajatus-ja kokemusmaailmaan. Kurssilaiset tekevät ensimmäiset maalaukset koululta saamien kuvien perusteella. Jatkossa voi tuoda omavalintaisen kuvan josta tekee maalauksen. Tarkemmat tiedot annamme ilmoittautumisen jälkeen.

Taidemaalari Eila Ekman-Björkman on saanut aikoinaan oppia tekniikkaan Suomen taideakatemian koulussa. Hän on soveltanut tekniikkaa nykypäivän öljyväreihin ja materiaaleihin. Maalauksien lopputulos on lähes sama kuin aitojen mestareiden tekemät teokset. Eila Ekman-Björkman on toiminut 50 vuotta taidemaalarina ja hän on kouluttanut opettajamme, jotka tällä hetkellä opettava koulussamme kyseistä tekniikkaa.

MUOTOKUVAMAALAUS

Maalaustyön yhteydessä käsitellään öljyväritekniikkaa ja värien käyttöä yleisesti. Muotokuvamaalausta harjoitellaan tekemään omien valokuvien pohjalta piirrostekniikalla ja öljyväreillä. Muotokuvan tekeminen on myös tehokas keino piirros- ja maalaustekniikan kehittämiseen. Opiskelijat hankkivat käytettävät materiaalit itse. Opintojakso sopii kaikille jotka ovat kiinnostuneet kuvataiteesta. Aikaisempaa kokemusta maalaamisesta et tarvitse.


ESITTÄVÄSTÄ ABSTRAKTI MAALAUKSEEN

Tällä kurssilla kokeillaan, innostutaan ja ihmetellään muotojen ja värien vaikutusta.
Liikutaan abstraktin ja esittävän taiteen välillä.

Voit tutustua haluamaasi maalaustekniikkaan seuraavilla materiaaleilla; öljyväreillä, pigmenteillä, akryyleillä ja akvarelleillä. Kurssilla käydään läpi materiaali- ja värioppia, sommittelua, sivellintekniikkaa ja maalauksen tekniikoita. Kurssilla tehdään yhteisiä aiheita, mutta kukin toteuttaa aiheet käyttäen omaa näkemystä.
Tämä matka avaa näkemään ja ymmärtämään maalaustaidetta.

Uusi kurssi alkaa tammikuussa! Opetuspäivä on torstai klo 17.30-20.30 / 10 krt

Elävän mallin piirustus ja maalaus kurssilla tutustutaan ihmisen olemukseen piirtämällä ja maalaamalla. Tunti aloitetaan croquis-piirtämisellä ja sen jälkeen siirrytään pitkäkestoiseen asentoon. Erityishuomio on elävässä viivassa ja valööreissa. Kurssin aikana opiskellaan mittasuhteita ja valon ja varjon olemusta keholla.

Materiaaleina hiili, akvarelli- / akryylivärit.

Kurssi sopii kaikille, jotka ovat kiinnostuneet piirtämään ihmistä. Mallimme eivät ole alastonmalleja. Heillä on kevyehkö vaatetus päällä.

Opettajana toimii kuvataiteilija Katri Niemi.

Ryhmään mahtuu rajoitetusti osallistujia.