MAANANTAI - ja KESKIVIIKKOPÄIVÄN OPINNOT

Aamuryhmä klo 9-12, Iltaryhmä klo 17-20.

Otamme ilmoittautumisia keskiviikkoryhmiin kevätlukukaudelle 2019. Maanantairyhmä on täynnä mutta otamme jonoon.

Voit valita opinnot seuraavista vaihtoehdoista:

Teemme joakiselle opiskelijalle oman opetussuunnitelman. Esimerkiksi voit ensin tehdä muotokuvan ja kun saat sen valmiiksi, niin jatkaa siitä abstraktiin ilmaisuun.

1. VMT - Vanhojen mestareiden tekniikka kurssi

2. Muotokuvamaalaus

3. Art Nouveau -tekniikka

4. ABSTRAKTI MAALAUS

Kevätlukukausi 2019: Alkaa viikolla 3 (14./16.1.-19) ja loppuu viikolla 15 (8./10.4.-19) Yksi ryhmä (3h) 12 krt kevätlukukausimaksu 300 € + 30 materiaalimaksu / voi myös tuoda omat materiaalit. Maksu ei sisällä pinkopohjia.

Sinulla on mahdollisuus opiskella myös useampi 3-4 kertaa viikossa tällöin lukukausimaksu on 600 €. Jos joudut olemaan poissa tunnilta, niin voit käydä korvaamassa sen jonain muuna päivänä. Lukausimaksun voi maksaa erissä.

Syyslukukausimaksu: Alkoi 20.8.-18
Yksi ryhmä (3 h) maksu on a`300 € / 330 €(sisältää öljyvärit), 12 kertaa.

Ilmoittautuminen: taidekoulu(a)alfa-art.fi

Opintojakso sopii kaikille, jotka ovat kiinnostuneet kuvataiteesta. Aikaisempaa kokemusta maalaamisesta et tarvitse.

Voit aloittaa opinnot silloin kun sinulle sopii. Laita sähköpostia tai soita 050-5638511.

Opettajana toimii: kuvataiteilija Maarit Björkman-Väliahdet

HUOM! Öljyvärimaalauksessa käytämme Liquin orginalia / Gamblinin Liteä kuivike aineena / maalinesteenä.

1. VMT - Vanhojen mestareiden tekniikka -kurssi

Kurssin aikana tutustutaan nykypäivän öljyvärimaalauksen keinoin VMT -vanhojen mestareiden tekniikkaan vuosilta 1500 - 1700. Tuomarinkylän kartanon ympäristö antaa tähän ihanteelliset puitteet.

Mitä tämä äärimmäistä kärsivällisyyttä vaativa tekniikka sitten antaa tämän päivän kuvantekijälle? Ehkä syvin anti sisältyy juuri sanaan kärsivällisyys. Lähes harras hiljentyminen työntekoon, aivan erityinen työskentelyilmapiiri on vastapaino elämän muulle kiireelle . Se ei ole ainoastaan muotojen ja värien jäljittelyä. Väriyhdistelmien oivaltamisen tuottama ilo tai se hetki kun käden liike tavoittaa jonkun Rembrandtinrennonkarhean siveltimenjäljen voi häivähdyksenä luoda yhteyden vuosisatojen takaiseen esikuvaan.

Samalla tavoin kuin musiikki kantaa vuosisatojen halki tekijänsä tunteita ja ajatuksia, samoin voi tämänpäivän ihminen vanhoja mestareita katsellessaan ja heidän menetelmiään soveltaessaan saada kosketuksen menneitten aikojen mestareiden ajatus-ja kokemusmaailmaan. Kurssilaiset tekevät ensimmäiset maalaukset koululta saamien kuvien perusteella. Jatkossa voi tuoda omavalintaisen kuvan josta tekee maalauksen. Tarkemmat tiedot annamme ilmoittautumisen jälkeen.

Mitä tämä äärimmäistä kärsivällisyyttä vaativa tekniikka sitten antaa tämän päivän kuvantekijälle? Ehkä syvin anti sisältyy juuri sanaan kärsivällisyys. Lähes harras hiljentyminen työntekoon, aivan erityinen työskentelyilmapiiri on vastapaino elämän muulle kiireelle . Se ei ole ainoastaan muotojen ja värien jäljittelyä. Väriyhdistelmien oivaltamisen tuottama ilo tai se hetki kun käden liike tavoittaa jonkun Rembrandtin
rennonkarhean siveltimenjäljen voi häivähdyksenä luoda yhteyden vuosisatojen takaiseen esikuvaan.
Samalla tavoin kuin musiikki kantaa vuosisatojen halki tekijänsä tunteita ja ajatuksia, samoin voi tämän
päivän ihminen vanhoja mestareita katsellessaan ja heidän menetelmiään soveltaessaan saada kosketuksen menneitten aikojen mestareiden ajatus-ja kokemusmaailmaan. Kurssilaiset tekevät ensimmäiset maalaukset koululta saamien kuvien perusteella. Jatkossa voi tuoda omavalintaisen kuvan josta tekee maalauksen. Tarkemmat tiedot annamme ilmoittautumisen jälkeen.

Taidemaalari Eila Ekman-Björkman on saanut aikoinaan oppia tekniikkaan Suomen taideakatemian koulussa. Hän on soveltanut tekniikkaa nykypäivän öljyväreihin ja materiaaleihin. Maalauksien lopputulos on lähes sama kuin aitojen mestareiden tekemät teokset. Eila Ekman-Björkman on toiminut 50 vuotta taidemaalarina ja hän on kouluttanut opettajamme, jotka tällä hetkellä opettava koulussamme kyseistä tekniikkaa.

2. MUOTOKUVAMAALAUS

Maalaustyön yhteydessä käsitellään öljyväritekniikkaa ja värien käyttöä yleisesti. Muotokuvamaalausta harjoitellaan tekemään omien valokuvien pohjalta piirrostekniikalla ja öljyväreillä. Muotokuvan tekeminen on myös tehokas keino piirros- ja maalaustekniikan kehittämiseen. Opiskelijat hankkivat käytettävät materiaalit itse. Opintojakso sopii kaikille jotka ovat kiinnostuneet kuvataiteesta. Aikaisempaa kokemusta maalaamisesta et tarvitse.


3. ART NOUVEAU -tekniikka

Näissä maalauksissa käytämme aiheina ihmisiä, eläimiä, kasveja ja ornamentteja. Jokainen suunnittelee oman aiheen ensin piirtäen, jonka jälkeen se siirretään kankaalle. Art Nouveau maalaus aloitetaan akryyliväreillä ja jatketaan öljyväreillä. Maalausten koko on noin 60 x 80 cm tai 70 x 90 cm.

4. ESITTÄVÄSTÄ ABSTRAKTI MAALAUKSEEN

Tällä kurssilla kokeillaan, innostutaan ja ihmetellään muotojen ja värien vaikutusta.
Liikutaan abstraktin ja esittävän taiteen välillä.

Voit tutustua haluamaasi maalaustekniikkaan seuraavilla materiaaleilla; öljyväreillä, pigmenteillä, akryyleillä ja akvarelleillä. Kurssilla käydään läpi materiaali- ja värioppia, sommittelua, sivellintekniikkaa ja maalauksen tekniikoita. Kurssilla tehdään yhteisiä aiheita, mutta kukin toteuttaa aiheet käyttäen omaa näkemystä.
Tämä matka avaa näkemään ja ymmärtämään maalaustaidetta.