ARKIPÄIVÄN MAALAUSRYHMÄT KÄYNNISTYVÄT 23.8.-21

ATELJEE TYÖSKENTELY

Otamme ilmoittautumisia vastaan syyslukukaudelle! Opetuskertoja on 12.

1. Maanantaipäivän iltaryhmä klo 17-20 / (MBV),

2. Tiistaipäivän iltaryhmä klo 17.30-20.30 (MY),

3. Keskiviikopäivän aamuryhmä klo 9-12 (MBV),

4. Torstaipäivän iltaryhmä klo 17.30-20.30 (MK)

ARKIRYHMIEN 1,2,3,4,

Opiskelija valitsee opinnot seuraavista vaihtoehdoista. Tämän jälkeen teemme henkilökohtaisen suunnitelman opinnoista. Jokaisella tulee olla omat materiaalit käytettävissä.

Sisältö vaihtoehdot Avoin Ateljee työskentelyyn:

VMT - Vanhojen mestareiden tekniikka kurss (öljyvärimaalaus)

Muotokuvamaalaus (öljyvärimaalaus, akryylimaalaus)

Abstrakti ilmaisu (öljyväri, akryyliväri, akvarelli, piirustus, pigmentti)

Esittävä ilmaisu (öljyväri, akryyliväri, akvarelli, piirustus, pigmentti)

Esittävästä abstraktiin ilmaisuun (öljyväri, akryyliväri, akvarelli, piirustus, pigmentti.

Esimerkiksi voit ensin aloittaa muotokuvamaalauksesta ja kun saat sen valmiiksi, niin jatkat siitä abstraktiin ilmaisuun tai perinteiseen öljyvärimaalaukseen omaa aihetta toteuttaen.

HUOM! Öljyvärimaalauksessa käytämme Liquin orginalia / Gamblinin Liteä kuivike aineena / maalinesteenä.

Syyslukukausi 2021 alkaa maanantai 23.8., tiistai 24.8., keskiviikko 25.8.,

torstai 26.8.

Kausihinta 2021: 12 krt / 1 krt viikossa / 300 € , opiskelijalla tulee olla omat materiaalit. Tarvittaessa voit ostaa materiaalipaketin meidän kautta. Viikolla 42 ei ole tuntia.

Osallistuja joka haluaa käydä useampana kertana viikossa maksut ovat seuraavat: 2 krt viikossa / 450 €.

Jos olet estynyt osallistumaan omalle tunnillesi, niin voit käydä sovitusti korvaamassa muussa ryhmässä huhtikuuhun mennessä.

Kausimaksun voi maksaa 2 osassa.

Ilmoittautuminen: taidekoulu(a)alfa-art.fi
Opintojakso sopii kaikille, jotka ovat kiinnostuneet kuvataiteesta. Aikaisempaa kokemusta maalaamisesta et tarvitse.

Laita sähköpostia tai soita 050-5638511.

Opettajat: Maarit Björkman-Väliahdet(MBV), Marina Yannopoulos(MY), Maarit Kareno.

ESITTÄVÄSTÄ ABSTRAKTI MAALAUKSEEN

Tällä kurssilla kokeillaan, innostutaan ja ihmetellään muotojen ja värien vaikutusta.
Liikutaan abstraktin ja esittävän taiteen välillä.

Voit tutustua haluamaasi maalaustekniikkaan seuraavilla materiaaleilla; öljyväreillä, pigmenteillä, akryyleillä ja akvarelleillä. Kurssilla käydään läpi materiaali- ja värioppia, sommittelua, sivellintekniikkaa ja maalauksen tekniikoita. Kurssilla tehdään yhteisiä aiheita, mutta kukin toteuttaa aiheet käyttäen omaa näkemystä. Tämä matka avaa näkemään ja ymmärtämään maalaustaidetta.

VMT - Vanhojen mestareiden tekniikka -kurssi

Kurssin aikana tutustutaan nykypäivän öljyvärimaalauksen keinoin VMT -vanhojen mestareiden tekniikkaan vuosilta 1500 - 1700. Tuomarinkylän kartanon ympäristö antaa tähän ihanteelliset puitteet.

Mitä tämä äärimmäistä kärsivällisyyttä vaativa tekniikka sitten antaa tämän päivän kuvantekijälle? Ehkä syvin anti sisältyy juuri sanaan kärsivällisyys. Lähes harras hiljentyminen työntekoon, aivan erityinen työskentelyilmapiiri on vastapaino elämän muulle kiireelle . Se ei ole ainoastaan muotojen ja värien jäljittelyä. Väriyhdistelmien oivaltamisen tuottama ilo tai se hetki kun käden liike tavoittaa jonkun Rembrandtinrennonkarhean siveltimenjäljen voi häivähdyksenä luoda yhteyden vuosisatojen takaiseen esikuvaan.

Samalla tavoin kuin musiikki kantaa vuosisatojen halki tekijänsä tunteita ja ajatuksia, samoin voi tämänpäivän ihminen vanhoja mestareita katsellessaan ja heidän menetelmiään soveltaessaan saada kosketuksen menneitten aikojen mestareiden ajatus-ja kokemusmaailmaan. Kurssilaiset tekevät ensimmäiset maalaukset koululta saamien kuvien perusteella. Jatkossa voi tuoda omavalintaisen kuvan josta tekee maalauksen. Tarkemmat tiedot annamme ilmoittautumisen jälkeen.

Taidemaalari Eila Ekman-Björkman on saanut aikoinaan oppia tekniikkaan Suomen taideakatemian koulussa. Hän on soveltanut tekniikkaa nykypäivän öljyväreihin ja materiaaleihin. Maalauksien lopputulos on lähes sama kuin aitojen mestareiden tekemät teokset. Eila Ekman-Björkman on toiminut 50 vuotta taidemaalarina ja hän on kouluttanut opettajamme, jotka tällä hetkellä opettava koulussamme kyseistä tekniikkaa.

MUOTOKUVAMAALAUS

Maalaustyön yhteydessä käsitellään öljyväritekniikkaa ja värien käyttöä yleisesti. Muotokuvamaalausta harjoitellaan tekemään omien valokuvien pohjalta piirrostekniikalla ja öljyväreillä. Muotokuvan tekeminen on myös tehokas keino piirros- ja maalaustekniikan kehittämiseen. Opiskelijat hankkivat käytettävät materiaalit itse. Opintojakso sopii kaikille jotka ovat kiinnostuneet kuvataiteesta. Aikaisempaa kokemusta maalaamisesta et tarvitse.