Alfa-Art taidekoulu on perustettu vuonna 1991 ja se on yksityinen taidekoulu. Perustajina olivat kolme vahvaa naista taidemaalari Eila Ekman-Björkman ja kuvataiteilija, taideterapeutti, työnohjaaja Maarit Björkman-Väliahdet ja kouluttaja, VTM Ritva Saarelainen. Eila Ekman-Björkman oli jo tuolloin pitänyt monia yksityisoppilaita ja taideopetuksen kysyntä lisääntyi. "Halusimme antaa motivoituneille nuorille mahdollisuuden opiskella kuvataidetta ja hakea jatkokoulutkseen valtion kouluihin ja niin Alfa-Art taidekoulu syntyi. Ajan mittaan huomasimme myös, että kuvataiteen opiskelu kiinnosti eri ikäisiä ihmisiä, ei vain nuoria. Olemme tukeneet taiteesta kiinnostuneita opiskelijoita katsomatta ikää. Olemme huomanneet, että tärkeintä on motivaatio ja se, että tietää miksi haluaa tehdä kuvallista ilmaisua. Vuosien mittaan koulu on kehittynyt taidekouluksi, jossa voi opiskella kuvallisen ilmaisun eri tekniikoita. Hyödynnämme toimivat menetelmät ja kaiken sen opin, jota olemme saaneet vuosien varrella. Opetussuunnitelmaa muutetaan tarpeen mukaan. Koulutus on päämäärätietoista ja etenee opetussuunnitelman mukaisesti. Pyrimme järjestämään vuosittain näyttelyitä ja osallistumme erilaisiin taideprojekteihin. Uskomme vahvasti, että luova ihminen on onnellinen omassa elämässään. Taide toimii voimavarana niin tekijälle kuin katsojalle. TAIDE KUULUU KAIKILLE.

Eila Ekman-Björkman
on ollut mukana perustamassa Helsinkiin ensimmäistä lasten ja nuorten kuvataidekoulua. Vuosien aikana hän on ohjannut lukuisia taideprojekteja. Hänellä on taidemaalarin ammatista 50 vuoden kokemus ja opetustyöstä taidekasvattajana (lasten, nuorten ja aikuisten parissa) yli 40 vuoden kokemus. Eila Ekman-Björkman on pitännyt aktiivisesti yksityis- ja ryhmänäyttelyitä Suomessa ja ulkomailla.

Maarit Björkman-Väliahdet
tulee perheestä, jossa kuvataide on kuulunut vahvana osana elämään. Hän oppi kävelemään kuvataideakatemian käytävillä ja sieltä askeleet ovat johdattaneet omalle taiteelliselle uralle. Kuvataiteen opiskelu alkoi taidemaalari Olavi Pajulahden yksityisoppilaana ja sitten tie vei Vapaaseen taidekouluun (1988). Oman maalaamisen kautta hänellä heräsi suuri kiinnostus löytää keinoja yhdistää kuvallista ilmaisua ja alitajuntaa. Tie jatkui taideterapiaopintojen ääreen Ihmissuhdetyö ry:hyn ekspressiivisen taideterapian koulutukseen (1990-1992) ja Snellman korkeakouluun taideterapialinjalle (1993-1995). Voimaannuttavan valokuvan työpaja (2003) antoi uusia työvälineitä, joita hän on myös pystynyt hyödyntämään kouluttajana, että omassa taiteellisessa työssään. A-klinikkasäätiön työnohjauskoulutus (2002-2004) antoi eväitä taidekasvatuksen puolelle. Hän on suorittanut NLP-practitioner certification -koulutuksen (1992) ja NLP -master certification -koulutuksen (2012) ja NLP- Trainer 2018, Ratkaisukeskeisen coaching kouluksesta valmistuu 2019.
Alfa-Art taidekoulu
on auttanut eteenpäin monia nuoria joilla on ollut haasteita oma elämänsä kanssa. Koulu on kodinomainen ja pieni yksikkö, joten se mahdollistaa ottamaan huomioon erityistarpeet.
Koulu aloitti toiminnan lasten ja nuorten kuvataidekouluna (1991). Vuosittain ryhmät laajenivat myös aikuisharrastajiin. Vuonna 1997 tapahtui paljon uusia asioita. Kuvataiteilijan ammattiin tähtäävä päätoiminen opintokokonaisuus aloitti toimintansa ja koulu siirtyi taiteen perusopetusta antavaksi oppilaitokseksi. Vuonna 2003 kuvataiteilija opintojen kokonaisuutta laajennettiin monimuoto-opinnoiksi päätoimisen opiskelun rinnalle ja samana vuonna aloitti vanhojen mestareiden tekniikka koulutus. Opintokokonaisuukseen kuuluu myös muotokuvamaalauskoulutus ja Art Nouveau tekniikka.

Vuosien aikana koulun toimintaa ovat olleet kehittämässä kuvataiteilijat Tuija Hirvonen-Puhakka, Irina Schuvaloff, Marina Yannopoulos ja Pekka Parviainen, Ritva Saarelainen sekä monet muut loistavat alansa ammattilaiset. Kiitokset heille!

Opettajakuntaan kuuluvat:
taidemaalari Eila Ekman-Björkman, kuvataiteilja Maarit Björkman-Väliahdet, kuvataiteilija Pekka Parviainen, kuvataiteilija Janne Parviainen, taidemaalari Irina Schuvaloff, taidemaalari Olavi Pajulahti, kuvataiteilija Eeva Tervala, kuvataiteilija Marina Yannopoulous, taidemaalari Tuula Lukkarinen, kuvataiteilija Veera Pajulahti, kuvataiteilija Marja Ollikainen.

www.eilaekman-bjorkman.netwww.painters.fi

www.irinaschuvaloff.comwww.helsingintaiteilijaseura.fi

www.maaritbjorkman.fiwww.skjl.net

www.tuulalukkarinen.fiwww.suomentaiteilijat.net

www.jannepaint.comwww.farbe.fi

www.pekkaparviainen.comwww.tuubi.com

www.eevatervala.comwww.tempera.com

www.galleria-artika.com

Eila Ekman-Björkman